Telefoon

06-81483809

E-mail

harco@tastyfoodsolutions.nl

De levensmiddelenbranche is voor een productontwikkelaar als Harco van der Veer een heerlijk dynamisch werkgebied. Na jaren als kwaliteitsmedewerker en productontwikkelaar voor diverse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie werkzaam te zijn geweest, heeft hij in 2018 de stap gezet en zijn bedrijf Tasty Food Solutions opgericht.
“Bij mijn vorige werkgevers kwam ik onder andere regelmatig bij bedrijven over de vloer en mocht ik in andermans keukens kijken om te zien hoe producten tot stand komen. Dit werk gaf mij niet alleen veel voldoening, maar ik wist ook dat ik mijn jarenlange opgebouwde kennis en ervaringen in de voedingsmiddelenindustrie zelfstandig naar klanten zou kunnen overbrengen, dus vandaar dat ik mijn eigen bedrijf ben begonnen” aldus Harco.

In de beginperiode van Tasty Food Solutions kwam Gpi De Gouwe als eerste procesapparatuur fabrikant op zijn pad. Na een fijn gesprek met Alexander Kraaijkamp, Sales Manager bij Gpi De Gouwe, wisten beide bedrijven elkaar te vinden. “We vullen elkaar prima aan bij verwerkingsprocessen in de voedingsmiddelenbranche. Tasty Food Solutions heeft uitstekende kennis van product ingrediënten en -recepturen en Gpi heeft deze kennis op proces-technisch vlak; zo krijg je productieprocessen in door Gpi ontworpen en gefabriceerde procesapparatuur waarbij optimale verwerking van ingrediënten resulteert in een kwalitatief hoog eindproduct”.

“Wat een productontwikkelaar verzint, kunnen wij nooit produceren” is een veel gezegde aanname bij voedingsmiddelenproducenten. Tasty Food Solutions en Gpi De Gouwe willen met hun kennis en kunde laten zien dat deze vooraannames onnodig zijn. “De match tussen Gpi en Tasty is erop gericht om niet in elkaars werkgebieden te gaan opereren, maar om samen te werken in het proces naar een nieuw of verbeterd product en elkaar aan te vullen op de gebieden waar we elkaar tegenkomen in het proces” zoals Harco het mooi verwoord. Beide bedrijven fungeren dus als vraagbaak voor elkaar. “Onlangs hebben we samen een batch mayonaise en curry geproduceerd in de testruimte van Gpi in een tijdelijke opstelling met een meng- en kookketel, koud water, stoom en een inline mixer. Zo konden we van elkaar leren hoe bestanddelen in een mayonaise en een curry op elkaar reageren als je deze bijvoorbeeld emulgeert, mengt, verwarmt of koelt. Met deze resultaten kunnen we beiden op ons eigen vakgebied weer verbeteringen doorvoeren” vertelt Harco enthousiast.

Tasty Food Solutions is uitermate te spreken over de samenwerking met Gpi. “Gpi heeft een schat aan kennis in huis, is een flexibel bedrijf, de kunde met betrekking tot productieprocessen en bewerkingen ligt hoog en Gpi luistert goed naar haar klanten. Daarnaast weet zij specifiek klantgerichte oplossingen te bedenken”. Daar tegenover staat dat Gpi De Gouwe Tasty Food Solutions ervaart als een fijne enthousiaste partner, welke met de jarenlange ervaring als voedingsmiddelentechnoloog echt toegevoegde waarde kan bieden voor zowel Gpi, alsook voor de klanten van Gpi.

“Wij gebruiken Tasty Food Solutions als vraagbaak voor kleine, maar ook voor complexere vraagstukken. Daarnaast kunnen wij met deze samenwerking onze klanten een meerwaarde bieden die andere mensen niet kunnen bieden. Wij kunnen recepturen ontwikkelen en daarbij de optimale samenstelling van procesapparatuur aanbieden, alles perfect met elkaar geïntegreerd en met één aanspreekpunt”, aldus Alexander over de samenwerking.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *